Müüa talu - Reinumurru, Põhja-Pärnumaa vald, Pärnumaa

Roja Külakubja Hansu talu

Kinnistu, kivimaja, elamispind 116.2 m², kogupind 683 m²

Köök: puupliit, köök 20 m², külmik, köögimööbel
Sanruum: dušš, boiler, wc ja vannituba eraldi, lokaalne vesi, kanalisatsioon
Küte ja ventilatsioon: tahke kütus, ahjuküte, keskküte
Lisainfo: parkett, parkimine tasuta, garaaž, kõrvalhoone, kaev, puurkaev, panipaik, keldrikorrus, elekter, garderoob, tööstusvool, mööbli võimalus, mööbel, pakettaknad, telliskivisein, eterniitkatus
Side ja turvalisus: naabrivalve
Ümbrus: Vändra jõgi jõgi 50 m, rannajoone pikkus 350 m, mets lähedal, ümbruses eramud, asulast väljas, kruusateed, naabrid ühel pool

Müüa imekaunis looduskohas Pärnumaal suur ajaloolise taustaga talukompleks.
Kompleks koosneb 1899.aastal ehitatud punastest tellistest elumajast, suurest kuurist, laudahoonest, maakivikeldrist ja taastatud metallraamil kasvuhoonest.
Elumajas on 3 tuba, köök, dušši nurk, kelder ja kinni ehitatud veranda taoline osa. Teine korrus on suur ja avar ning ootab väljaehitamist. Elumaja on kahekordse telliskivi seinaga, mille müüri paksus on umbes 50cm. Kütmiseks kasutatakse kahte ahju ja kahte pliiti. Käimla on hetkel õues, aga on valmisolek ehitada tuppa. Majja sai paigaldatud uus kahesüsteemne veeboiler 240l, uus elektrikilp ja uued elektrikaablid, uus veepump (hüdrofor) ning uued plastikaknad.
Kuur ja laudahoone asuvad elumaja lähedal. Kuur on 220 m2, mis on ehitatud lauda (283,5 m2) külge. Vana lauda osa on 115m2 ja sellest järgmine on töökoda 135m2 ning lisaks veel muud tehnilised ruumid 33,5 m2 (pumbaruum, panipaigad, tehnoruum).
Kõik, mis on töökojas jääb sisse ja enamik tehnika (Belarus traktor koos niidukiga, murutraktor Husqvarna, mootorsaag ja muud varasemalt olnud maa töödeks vajalikud tarvikud) jäävad ka sisse.
Maakivikelder on kasutuses, aga vajab taastamist. Paigaldatud sisse riiulid ja kõik aiasaadused ning talvised hoidised säilivad kenasti ületalve.
Kasvuhoone on umbes 60m2 ja asub majast natuke eemal, jõe läheduses. Kogu hoone sai taastatud 2 aastat tagasi. Aiamaa on kasvuhoone kõrval, eelmisel kevadel sai tehtud uued peenrakastid ja lisaks on umbes 200 taime maasikaid pluss väike kartulipõld. Kasvuhoone ja aiamaa on ehitatud permakultuuri põhimõtteid järgides.
Kogu kinnistu piirneb Vändra jõega. Kuna kinnistu asub kõrgemal nõlval jõe languse suunas, avaneb kaunis vaade jõele. Lisaks on kinnistul suur ja avar rohumaa, oma kaasik, viljapuuaed ning erinevad põlispuud. Oleme istutanud nii teeäärde kui metsa palju erinevaid puid-mände, kuuski, tammesid. Aiamaa läheduses on astelpajud, toompihlakad, kirsid, arooniad, õunapuud, vaarikad, üheksavägine, varemerohi, sõstrad, tikrid, ebaküdooniad, põldmari, kreegid. Maja taga niidetud alal sai kevadel istutatud suuremad puud ja lisaks ploomipuud. Maja ees on õunapuu aed, tikripõõsas, alõtsa, kirsipuu ja pirnipuu. Ehk siis päikesetoitu jagub kõigile!
Jõe kõige sügavama koha juures on paadisild ja lõkkeplats. Jõevesi on puhas ja põhi on kruusane. Jões on vimma, ahvenat, haugi, silmu, vähki- ehk toitu jagub piisavalt. Metsloomad on kinnistul pidevad külalised ning pakuvad palju rõõmu kõigile.
Naabrid on teiselpool aiamaad ja kasvuhoonet. Väga abivalmid ja sõbralikud.
Kinnistul on ilus jõekäär, sobib ideaalselt turisminduseks. Samuti võib kaaluda väikeste suve majakestega ala rajamist.
Noorpere kolis talusse kolm aastat tagasi, kui see oli suhteliselt mahajäetud olukorras. Selle lühikese aja jooksul on muudetud kõik selliselt, et igaüks tunneb ennast seal nagu vanaema juures, kus ümbritseb vaikus, metsakohin, jõevulin ja linnulaul.
Pere soovib müüa talu inimestele, kes hoolivad loodusest ja iseendast. Koht on sobilik kõigile, kes soovivad eemale linnamelust, aga samas et asustused oleks lähedal ning kes soovivad ise toitu kasvatada ja elada loodusega kooskõlas, iseennast ära majandades.
Siin on suur võimalus teostada oma ideid ja kujundada omale sobiv, hubane kodu või kogukond.
Lähedal asuvad suuremad asustused, linnad on Vändra 7 km, Pärnu 40 km, Paide 52 km, Viljandi 65 km, Tallinn 107 km. Vändras on maakonna suurim kool, kaks lasteaeda, kaks toidupoodi jne. Kinnistule viib kaks eraldi kruusateed kummaltki poolt. Talvel on teed kenasti lahti aetud ja hoovi sissesõidu eest hoolitseb vald.

Kuulutuse link

Võta ühendust kuulutajaga

Harri A
Harri A
Omanik
EST ENG FIN
Kirja saatmisel nõustud KV.EE kasutustingimuste ja andmekaitsetingimustega
Võta ühendust kuulutajaga
Harri A
Harri A
Omanik
180 000 € 264 €/m²
Müüa talu
Müüa talu www.kv.ee/3628980
Tube 4
Üldpind 683 m²
Korruseid 2
Ehitusaasta 1899
Seisukord Keskmine
Valmidus Valmis
Omandivorm Kinnistu
Krundi pind 54000 m²
Katastrinumber 93001:003:0064
Energiamärgis Puudub
Kulud suvel/talvel 30 € / 70 €
Andmed kinnistusraamatust
Teata ebakorrektsest kuulutusest
Kuulutuse siseinfo 14.99€ / 24
Kuulutuse ajalugu ja statistika
Avaldamiskuupäev
Vaatamiste arv
Ühenduse võtmised
Telefoninumbri vaatamised
Lemmikuks lisamised
Sarnased kuulutused

Näidislaenumakse

Laenutähtaeg: 20 a
Sissemakse: 30%
Intress alates: 3,5%