Müüa äripind, otstarve määramata, toitlustus, tootmine, teenindus, majutus, 2 326 m² - Kohalamõisa, Kohala Mõis, Kohala, Rakvere vald, Lääne-Virumaa

AJALOOGA KOHALA MÕIS!

Kogupind 2 326 m², Kinnistu, puitmaja

Lisainfo: riidehoiuruum, seinakapp, eraldi sissepääs, keldrikorrus, terrass, vesi, elekter, mööbli võimalus, garaaž, mööbel
Köök: köök, külmik, köögimööbel
Sanruum: dušš, saun, ventilatsioon, tsentraalne vesi
Küte ja ventilatsioon: kombineeritud küte, kamin
Side ja turvalisus: Internet
Ümbrus: teed heas seisukorras, Kunda jõgi jõgi 10 m

Mõis ei ole muinsuskaitse all!

Kohala mõisas on ühes tiivas väljaehitatud kaks korterit, mis loob suurepärase võimaluse kasutada eluruume eraldiseisva majaosana.

Müüa Rakvere vallas asuv ajalooline Kohala mõisakompleks, mille näol on tegemist arvestatava turisimi- ja puhkekohaga Lääne-Virumaal.
Mõisa erinevad saalid ja ümbritsev loodus võimaldavad korraldada nii kümne inimese koosolekut, kui kahesaja osalejaga pikniku mõisapargis. Mõisas asub hotell (13 tuba mahutab koos lisavooditega ühtekokku kuni 40 inimest), toitlustus on ettetellimisel ning eraldi hoones asub saun-kaminaruum. Mõisas on klientidele avatud baar ja piljardisaal.

KINNISTUD
Kohala Mõisakompleks koosneb kolmest erinevast kinnistust:
Härrastemaja, kat.tunnus: 7702:001:**** * *** m²;
Kohalamõisa, kat.tunnus: 77002:001:**** *** 207m²;
Kohalapargi, kat.tunnus: 77002:001:0124 38 915 m².

HOONE
Vana mõisamaja hoone on põhiplaanilt H-tähe kujuline ning tugineb klassikalisele klassitsistlikule struktuurile – kaks sümmeetrilist tiiba, mille vahel asub ehitise põhikehand. Vastavalt ajastu vaimule on peasissekäik nihutatud keskteljelt ära, antud juhul paremale tiivale ning terrassil, täpselt keskteljel asuv sissepääs on sekundaarne, mis viis mõisahärra töökabinetti. Paremal tiival asub klassitsistliku dekooriga, kuid väga tagasihoidlikult kaunistatud talveaed. Kohaliku rahva hulgas on levinud legend endise mõisahärra botaanikahuvist, kes pidas talveaias rosaariumi, millest annab tunnistust ka Kohala mõisa park ning seal leiduvad küllaltki haruldased taimeliigid. See on ka maja ainuke kivist ehitusosa.
Puithoone välisilmet rõhutavad veel mõlemal pool tiibadel teisel korrusel asuvad rõdud, mille vana-vene stiilis võrestiku steelid on kujundatud väga keeruka põimornamendina. Fassaadi kujunduse määravad detailid on vana-vene arhitektuurist pärit aknaraamistus, nn Kokosnikud, mis on tegelikult üsna haruldane eesti mõisaarhitektuuris.

MÕISA TAASTAMINE
Ajaloolise mõisa välisilme on säilitatud ja korrastatud täpselt olemasolevate fassaadidele analoogselt. Esimesele korrusele on rajatud külaliste vastuvõturuum koos abiruumiga ja vestibüülist vasakule jäävad söögisaal ja köök. Köögi abiruumid on viimase vastas üle koridori. Endine Roosa salong on taastatud, samuti ballisaal ja talveaed. Külalistetoad paikenvad põnevaks kujundatud keldris ja teisel korrusel. Teise korruse paremas tiivas on ehitaud kaks lux-külalistetuba ning vasakusse tiiba kaks korterit. Hoones on tagatud kõik mugavused vannitubade näol.
Renoveerimisel on arvestatud võimalikult palju esialgse projektikohaseid sisekujunduse elemente.

EHITUSINFO
Hoonel on paekivist vundament ning täiskelder.
Hoone on kahekordne palkehitis, väljast on seinad laudvoodriga. Sisepinnad on tuleohutuse tagamiseks viimistletud osaliselt kipsplaatidega, osaliselt on seinad krohvitud.
Kandvad vaheseinad on palkseinad ja puitsõrestikseinad. Mittekandvad vaheseinad on palkseinad, pooltelliskiviseinad ja puitkarkassil, viimistletud kipsplaatidega, vahetäiteks mineraalvatt.
Vahelaed on puitkonstruktsioonis, heliisolatsiooniga ning altpoolt krohvitud.
Katused on hoonel viilkatused, katusekonstruktsioon on puidust. Katuselae osas paikneb soojustus kivivill sarikate vahel. Hoone keskmisel osal on külm katusealune. Kattematerjal on valtsitud terasplekk. Seespoolt on katuselagi osaliselt kaetud kipsplaadiga, osaliselt krohvitud.
Aknad on kahepoolsed puidust kahekordse klaaspaketiga aknad.
Väärispuidust puittahveluksed on renoveeritud ning puuduvad uksed on valmistatud säilitatud uste eeskujul.

PLANEERING
Tubade arv 22 - sh 2 sviiti ja 2 korterit
Majutatavate isikute arv 48
Korruseid 3
Netopind: 2326 m² - sh külalistetube 577 m², sh korter 1 107 m², sh korter 2 80m², sh söögisaalid 110 m², sh ballisaal 108 m², sh talveaed 55 m².
Hoone brutopind on 5454 m², sh kelder 1263 m².

ASENDIPLAAN
Hoone painkneb inglise tüüpi pargi telgjoonel. Peahoone ees asub rondeel-muruväljak,mida ümbritseb ringikujuline tee. Kohala pargi oluliseks komponendiks on vesi - alal asub kaks tiiki ning kinnistut läbib Kunda jõgi.
Kinnistutel asuvad lisaks Härrastemajale veel abihooned, saunamaja, palliplatsid, tall.

Mõis ootab uut ettevõtlikku, ajalugu ja loodust armastavat omanikku!

Huvi korral küsi lisainfot!

Kuulutuse link

Võta ühendust

Kirja saatmisel nõustud KV.EE kasutustingimuste ja andmekaitsetingimustega
Treasure Capital OÜ
Treasure Capital OÜ
Vaata firma profiili
Võta ühendust
950 000 € 408 €/m²
Müüa äripind
Müüa äripind www.kv.ee/3445632
Tube 22
Üldpind 2326 m²
Korruseid 3
Ehitusaasta 1881
Seisukord Heas korras
Omandivorm Kinnistu
Krundi pind 185254 m²
Katastrinumber 77002:001:0120
Energiamärgis -
Andmed kinnistusraamatust
Teata ebakorrektsest kuulutusest
Kuulutuse siseinfo 14.99€ / 24
Kuulutuse ajalugu ja statistika
Avaldamiskuupäev
Vaatamiste arv
Ühenduse võtmised
Telefoninumbri vaatamised
Lemmikuks lisamised
Sarnased kuulutused

Näidislaenumakse

Laenutähtaeg: 20 a
Sissemakse: 30%
Intress alates: 3,5%